400-687-5676
关注微信
新浪微博
英语学习资料
英语口语学习方法和资料
综合英语学习资料
免费外教英语1:1
  英语口语测试
只需10分钟,赶快来英语口语测试一下!
此次体验及通话免费,
恩京英语不额外收取电话费
教你怎样与外教顺畅沟通
200%运用方法
客服热线
400-687-5676
热线时间:(法定假期除外)
周一 至 周五 8:00 — 21:00
周   六      8:30 — 17:30
高级英语资料
当前位置:首页 > 英语学习资料  > 高级英语资料  > 考试英语 > 考试英语,BEC中级真题解析02

考试英语热门关键字

恩京电话英语,商务英语版块提供了海量,考试英语,剑桥商务英语托业考什么,雅思英语托业考试,toeic托业口语,bec口语 祝您外贸英语及面试英语更上一层楼!

考试英语

归纳总结出经典剑桥商务英语、托业考试、考试英语,剑桥商务英语,托业考什么,雅思英语,托业考试,toeic,托业口语,bec口语雅思学习资料

考试英语,BEC中级真题解析02

2011-9-30 18:26:14 Lucy

考试英语,BEC中级真题解析
BUFFET ZONE
Lucy Robertson started working at a takeaway food business to supplement her income during her student days at Edinburgh University, Several years later she had bought the business and now, 17 years on, she owns Grapevine Caterers, probably Scotland’s leading independent caterers, with a turnover of almost £6m.
She had never planned to own a business, and had certainly never considered a career in catering. (0)... ... . However, her unplanned career began in 1985, when she returned to Edinburgh and discovered that the takeaway she had worked in was up for sale. On impulse, she bought it, but admits that at the time she knew nothing about catering. (8).........It was a difficult time, but essential in terms of gaining the experience she needed. The late 1980s boom was good for business, with large numbers of office workers wanting takeaway food for their lunches. (9)........’At one point there were 26 food outlets within a 5-kilometre radius,’ Robertson recalls. As the economy changed and the once packed office blocks started to become vacant, it became clear that Robertson would need to diversify.(10)........It changed the direction of the company for good.
As Robertson began to win catering contracts, she decided that the company would have to move to larger premises. In 1994, the move was made when she bought another catering business that already had a number of profitable contracts for boardroom lunches.
Meanwhile, Robertson’s main competitor, the oldest catering company in Edinburgh, was causing her some anxiety. ’Customer loyalty is not to be underestimated,’ she warns. But Robertson is not someone who is easily put off.(11)........Partly as a result of this, turnover doubled, and having outgrown another site, Robertson bought a city-centre location for the group’s headquarters.
By now, Grapevine’s main competitor was a new catering company called Towngates. Although Robertson tried to raise enough money to buy Towngates, she did not succeed.Then luck intervened and Towngates went bankrupt. (12)........Many accepted and the company’s turnover went from £700,000 to £l .5 million almost overnight.
However, the company’s growth was not as smooth as it sounds in retrospect. Robertson admits, ’We were close to the edge during the growth period. Like many under-capitalised companies trying to grow, it might easily have collapsed.’ But that, she feels, is the challenge of developing your own business.
A But there are plenty of similar contracts to be won in the east of Scotland before Robertson turns her attention elsewhere.

B Her way round this particular problem was to recruit the catering manager of the rival company.
C But this demand was short-lived, and before long, increasing competition made it harder to make a profit.
D ’It was a dramatic learning curve and very small amounts of money were earned at first,’says Robertson.
E She decided that the solution, since many companies required working lunches for meetings with clients, was to prepare and deliver meals to business premises.
F On hearing this, Robertson immediately contacted all of their clients and offered the services of Grapevine Caterers.
G Instead, she studied accountancy after leaving university, and a steady if unspectacular professional path seemed set.
《Buffet Zone》,自助餐区域,在这篇文章里的意思应该是自助餐领域,讲的是一个在自助餐领域取得了惊人成绩的杰出女性创业的故事。这套题目不难,尤其比起第四辑的题目。文章本身有很清晰的故事发展脉络,选项和原文的对应也比较明显。文章的几个段落是按照时间先后、故事发生的先后进行的,很明确。第一段是总括,第二段是讲的创业起步阶段的一些困难以及应对困难的对策,第三段是公司好转后的办公室重置(relocation),第四、五段是公司的竞争情况,最后一段总结。
第八题,前面说一时冲动她买下了这个外卖餐馆(takeaway),事实上那个时候她对餐饮业一无所知。空格后面说的是这段时间很困难,但是对获得所需要的经验却是很有必要的。所以第八题的空格部分应该填入跟学习、积累经验有关的内容。D选型最吻合,It was a dramatic learning curve,这里的learning是关键词,很明显的答案信号。还有very small amounts of money were earned at first,at first也是关键词。
第九题,空格前面说large numbers of office workers wanting takeaway food for their lunches,大量的办公室员工需要外卖食品做午饭,这里的wanting是个很关键的词。空格后面话锋一转,说曾经一度5公里内有26家食品商店,但是经济转变了,一条街都空了(blocks started to become vacant)。从上下文来分析,第九空的内容应该和办公室员工的外卖需求有关,同时带有转折意思。C选项完全符合这一条件:但是这种需求是短暂的,不久,逐渐增长的竞争使得赢得利润变得更加困难。
第十题,上文说经济形势转变了,所以Robertson决定从事多样化的经营。后面说这种做法永远的改变了公司的经营方式。所以第十空应该填入相应的对策,怎么样来应对经济形势的转变。符合这一条件的是B和E,都是关于解决问题的,但是B选项所说的招募竞争对手的餐厅经理在上下文内容中没有提到。应该选D,为商业大厦送饭,正好对应下一段所说的。

第十一题,这一题才应该选B,前面说竞争对手给自己造成了很大的困扰。但是Robertson却不是那么容易屈服的人。后面说部分原因是这个,营业额翻倍了。所以中间应该也是填入对策。和竞争对手有关的,所以应该选B,B的particular是个关键词,rival company也很明显。
第十二题,前面说Robertson想收购一个竞争对手,但是没成功,结果人家公司自己破产倒闭了。后面来了一个many accepted,可以看出这中间应该填入的是人家公司破产后Robertson的一些举措。F满足这一条件:一听到这些,Robertson马上联系他们的客户并且提供了自己公司的服务。
1、buffet: a meal at which people serve themselves from a table and then stand or sit somewhere else to eat 自助餐
2、takeaway
a、a restaurant that cooks and sells food that you take away and eat somewhere else 外卖餐馆
b、a meal that you buy at this type of restaurant 外卖的饭菜;外卖食物
3、in retrospect: thinking about a past event or situation, often with a different opinion of it from the one you had at the time 回顾
4、under-capitalised: (about a business) not having enough money (capital) to be able to operate normally, pay debts and grow 资金不足。
5、Instead, she studied accountancy after leaving university, and a steady if unspectacular professional path seemed set.
这个句子里if的用法比较少见,参见朗文的解释:used when adding one criticism of a person or thing that you generally like
e.g: Lunch was a grand if rather noisy affair.
所以G选项的意思就是:然而,离开大学后她学的是会计,一个平淡无奇的职业道路似乎已经铺就。

考试英语,BEC中级真题解析


外教一对一免费BEC口语考试

恩京口语学习方法more

填写个人信息,领取免费体验课

点击选择免费体验时间

我选择的上课时间是

请选择

补全信息,匹配最适合您的老师,进行试听体验

中小学生高中生大学生
在职工作公务员其他
零基础初级中级高级
纯英语外教双语中教
旅行 交通 体育
电影 职业 自由交谈

*点击可查看对应的话题资料

  • 立即领取免费体验课
  • 今日仅剩
    77个名额
在线客服
热线电话
 400-687-5676

微信公众账号
400-687-5676 (法定假期除外)
周一 至 周五 8:00 AM - 21:00 PM 周六 8:30 AM - 17:30 PM